από το

1901

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

Η χερσόνησος των Μεθάνων είναι ο τέλειος συνδυασμός βουνού και θάλασσας. Πανέμορφα χωριά, αρχαιολογικά μνημεία, βυζαντινές εκκλησίες και το ηφαίστειο, συνθέτουν ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και πολλών δραστηριοτήτων, καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.

 

Φθάνοντας στα Μέθανα, οδικώς, στην είσοδο της λουτρόπολης βρίσκεται το ανακαινισμένο κτήριο του υδροθεραπευτηρίου θειούχων πηγών (Methana Volcanic Spa), με τα ανοιχτόχρωμα νερά και την έντονη μυρωδιά θείου. Λίγο πιο δίπλα φαίνεται το κατάφυτο νησάκι των Αγίων Αναργύρων, όπου υπάρχουν απομεινάρια Κυκλώπειων Τειχών.

 

Οι φοίνικες δεσπόζουν σε όλο το μήκος του παραλιακού δρόμου, όπου βρίσκονται ταβέρνες, all-day café αλλά και εγκαταλελειμμένα κτήρια ξενοδοχείων, με αισθητική άλλων εποχών, που θυμίζουν τον καιρό που τα Μέθανα αποτελούσαν πόλο έλξης μόνο για τα διάσημα λουτρά τους.

 

Ο τόπος έχει πια περάσει σε μία άλλη εποχή και προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να ανακαλύψει τα κρυμμένα χωριά της χερσονήσου, να περπατήσει τα μονοπάτια της, να δει ένα από τα 30 ηφαίστεια της και να γνωρίσει τη μακραίωνη ιστορία της μέσα από τα μνημεία της. (Υπάρχουν 55 αρχαιολογικές θέσεις.)

 

 

Ακτή Σαρωνικού και Σταύρου Αλούπη

180 30 Μέθανα, Ελλάδα

Τηλ. +30 2298 092387

Κιν. +30 6972 882442

email info@aktimethana.gr

 

 

 

Member of